lördag, februari 03, 2007

hej apelsin

Ibland så blir kreativiteten något som man kanske skulle kunna kalla överdriven.

Imorse kom jag hem från Niklas, och mamma frågade mig om jag hade ätit frukost. Jag svarade sanningsenligt nej och riktade in mina steg på fruktskålen. Mamma och Lasse handlade igår så den var full av blodapelsiner, som jag för tillfället har lite av en crush på. Tyvärr så valde jag naturligtvis den hårdaste apelsinen med tjockast skal och efter att ha försökt själv, bett mamma om hjälp och använt kökskniven utan lyckat resultat bestämde jag mig för att göra jos av den. Mamma hjälpte mig att ta av resterna av skalet, men eftersom klyftorna inte gick att sära på körde vi hela skiten i mixern. Hällde upp i glas - och fick någon slags semiflytande gegga som inte alls såg så god ut att dricka. Jag tog då helt enkelt två apelsiner till - de här var enklare att ha att göra med - och körde ner i mixern tillsammans med Försök #1. Bättre, men fortfarande geggigt. Hämtade silen! det blev jättefin jos, men det blev också en massa fruktkött över. Mamma föreslog då att jag skulle göra yoghurtglass med blodapelsinsmak av det, eftersom vi av en tillfällighet hade naturell grekisk yoghurt med 10%s fetthalt i kylen (Va? Vilken normal familj har det??). Men visst, så gjorde jag det. Och det blir nog ganska bra! 15.20 är glassen färdigfrusen, så då ska jag prova.

Nu har jag alltså 6 portioner yoghurtglass och 5 dl juice, ett kök som ser ut som en krigszon och jag har fortfarande inte ätit frukost.

Inga kommentarer: